what to wear on company party

Din semesterguide – Vad ska du ha på dig på firmafesten

Travel Guide

När semestern närmar sig är det många företag som slår till med en firmafest. Det är en begivenhet med en lång tradition i Sverige och det finns en hel del saker som tillhör en firmafest. En av de saker som tillhör konventionerna kring en firmafest är att det aldrig blir som man tänkt sig och att en av de sakerna som man aldrig tänkt sig är att så många personer kommer att bete sig som clowner och göra bort sig alldeles otroligt mycket.

Men det om det. Nu tänker vi oss situationen innan firmafesten och vi tänker oss att det faktiskt kommer att bli en mycket stilfull tillställning. Vad du då behöver fixa är en riktigt fin festklänning. Men vad ska du tänka på när du tittar på festklänningar?

Det är en hel del saker du ska titta på när du söker festklänningar. Som vanligt måste du ta hänsyn till när på året firmafesten äger rum. Är du ute i god tid kan det vara svårt att sätta sig in i att om några månader är det kallt ute. Eller så ska festen vara utomlands och du sitter hemma i vinterrusket och kan inte riktigt tänka dig in i hur varmt det kommer att vara på platsen festen kommer att äga rum.

Sedan är det stilen på festen. Vad är det för företag du jobbar på? Du kanske heller inte ens jobbar där utan följer med din make. Då gäller det att fråga honom om vilken stil som personerna på företaget normalt håller. Är det strikta typer eller är det personer som är väldigt avslappnade. Sådant spelar roll för valet av klänning.

Börja dock med att skaffa dig en faktabaserad uppfattning om vilka som är dina mått. Be någon sömmerska eller skräddare att mäta upp dig i detalj så du inte frestas av att förminska dig själv när du väljer en klänning. Det gäller att vara ärlig mot sig själv, annars blir det lätt att klänningen du köper inte gör att du kommer helt och hållet till din rätt.

En sak kan du dock sluta oroa dig för. Det finns ingen brist på företag som tillhandahåller klänningar. Tack vare Internet kan du shoppa klänningar från alla jordens hörn. En av leverantörererna som finns i Sverige på Internet är JJ’s House. Det företaget har ett enormt fint utbud av alla sorters festklänningar för alla typer av tillställningar och till detta har de alla sorters accessoarer och också de finns för alla sorters tillställningar.

Så när du guidar dig själv till den allra bästa festklänningen till firmafesten kan du vara säker på att om du bara är ute i god tid kommer du att hitta det du söker. Men ta den tid på dig som du behöver. Det är aldrig en bra idé att börja leta festklänning samma vecka som festen äger rum. Det är som att be om en situation när du står vid spegeln och inte gillar vad du ser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *